• Vereniging Willem II

 •  

  De vereniging Willem II werd opgericht op 12 augustus 1896 en is daarmee de oudste voetbalclub van Tilburg. In haar historie won Willem II drie maal het Landskampioenschap en éénmaal de KNVB beker. In haar rijke historie heeft de club ruim 40 jaar in de Eredivisie gespeeld.

  Sinds de afsplitsing in 2001, toen het betaald voetbal verder ging onder de naam Willem II Tilburg BV, is de vereniging een juridisch zelfstandige amateurclub met een senioren- en een jeugdafdeling.

  Er zijn veel vrijwilligers actief binnen onze vereniging. Naast alle voetbalactiviteiten, organiseren we ook veel extra (feestelijke) activiteiten. Binnen onze vereniging heerst een ons-kent-ons-cultuur, waarin het prettig voetballen is.

 • Heden

  Het bestuur van de vereniging Willem II heeft, samen met haar leden, een visie voor het heden en de toekomst geformuleerd. Al sinds 1896 is Willem II dé voetbaltrots van Tilburg. Sinds 2001 zijn naast sportieve resultaten, ook een gezonde financiële positie essentieel voor toekomstig succes. De vereniging werkt daarom intensief aan het verhogen van  de inkomsten.

  Verder zijn de clubwaarden van Willem II belangrijke pijlers. Voor de vereniging betekent dit: bouwen op tradities, strijdlustig voetbal, bruisende ambiance en nauwe betrokkenheid bij de samenleving.

 • Toekomst

   

  De verhuizing naar het sportcomplex Noorderpark in 2015, biedt nieuwe kansen. De vereniging beschikt nu over een ruime accommodatie en voldoende velden. We kunnen daardoor snel in ledenaantal groeien. En jij kunt daarbij helpen: meld jezelf aan en maak je vrienden, kennissen, familie, etc, enthousiast over Willen II en vraag ze bij ons te komen voetballen!! Je zult ervaren dat ons shirt met de nationale driekleur je vleugels geeft. Wie weet waar jouw top in de toekomst ligt? Geïnteresseerde spelers kunnen zich melden op trainingsdagen voor de jeugd via jeugd@willen2.net, of bij onze secretaris via  secretaris@willem2.net