• Clublied / Logo

   Het logo van Willem II

  Hoewel Willem II in 1896 werd opgericht, beschikt de club pas sinds 1928 over een logo. Arnaud van der Ven ontwierp de eerste voorloper van wat nu een logo zou zijn genoemd. In die tijd sprak men nog van een clubinsigne. Het was uitgevoerd in de vorm van een draagspeld in de kleuren rood, wit en blauw. In het logo waren verwerkt het jaar van de oprichting, de letter W, het Romeinse cijfer II en het woord ‘voetbal’. 

  In 1952 werd het logo gewijzigd. Gerrit Villevoye, destijds secretaris van de vereniging, was de ontwerper. Er waren ten opzichte van het eerste insigne nogal wat veranderingen. Het woord ‘voetbal’ verdween, het kroontje in de kleur oranje werd opgenomen, er kwam een afbeelding van een voetbal in het ontwerp, het jaartal 1896 werd geprojecteerd naast de voetbal. 

  Het logo zoals we dat nu kennen, dateert uit 1983 en werd ontworpen door Harrie Villevoye, de zoon van oud-secretaris Gerrit Villevoye. Hij maakte een ontwerp dat een combinatie is tussen het oude (traditie) en het nieuwe (toekomst). Het meest opvallend is de ronde vorm, die beter te gebruiken is voor marketingdoeleinden. De naam ‘Willem II’ nu volledig opgenomen en wordt de naam van de gemeente ‘Tilburg’ vermeld. De oude bal is gehandhaafd, maar is nu evenals de rand van het logo uitgevoerd in goud. Verder is de vorm van het logo uit 1952 in het nieuwe verwerkt. 


  Om het koninklijk karakter te benadrukken en het logo een meer chique uitstraling te geven, zijn in 2007 de kleuren enigszins aangepast. Het huidige, mooie logo kan nog jaren dienst doen! 


  Clublied Willem II                 

  Hup Willem II stoere kerels,

  Trots van het voetballand.

  Denk aan je roem en glorie

  Denk aan de vriendschapsband

  't Rood-wit en blauw onzer vad'ren

  Kleurt Willem II zo goed.

  Het geeft te allen tijde

  Spelers leeuwenmoed.

   

  Willem II, Willem II

  met je beroemde kleuren.

  Stoere bend, welbekend.

  Jij staat voor ied're bal.

  't Hoofd steeds koel,

  voor het doel

  Dan kan je niets gebeuren,

  Leev' hoezee,

  voor Willem II

  Horen wij overal

   

   

  https://www.youtube.com/watch?v=6JRaiBkRLCU