• KNVB Regio Cup

  VOORBEREIDING REGIOCUP IN VOLLE GANG

  Inmiddels is het voor voetballers tot 27 jaar weer mogelijk om in teamverband te sporten. Een mooie eerste stap. Hopelijk is dit op korte termijn ook voor de overige leeftijdsgroepen mogelijk. Want deze stap is noodzakelijk zodat alle teams zich gaan voorbereiden op de KNVB Regiocup. Kleinschalige regionale competities, die starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. De voorbereiding hiervan is in volle gang.

  De KNVB deelt alle teams op voorhand in. Zij zijn hierdoor automatisch ingeschreven. Mocht de vereniging of specifieke teams deze deelname niet zien zitten, bestaat uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname. De deadline hiervoor is vrijdag 19 maart.

  Verenigingen hebben inmiddels bericht ontvangen hoe je een team kunt afmelden. Kort na 19 maart volgt concretere informatie over de conceptindelingen en -programma’s. Omdat we hierin afhankelijk zijn van de geldende maatregelen houden we versoepelingen en/of aangescherpte maatregelen vanuit de overheid nauwlettend in de gaten.

  Regionale initiatieven melden

  De KNVB ontvangt op dit moment vaak de vraag of we regionale initiatieven mee kunnen nemen bij het indelen van de poules. Uiteraard willen we zo veel als mogelijk deze verzoeken meenemen in de uitwerking. Belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn dat alle verenigingen van mooie (regionale/lokale) wedstrijden kunnen genieten en dat uiteraard de KNVB-reglementen van toepassing zijn. Denk hierbij aan zaken als wedstrijdduur, afhandeling tuchtzaken en dat alleen spelers kunnen meedoen die nu als spelend lid bij de vereniging staan geregistreerd. Neem voor vragen en/of wensen op dit gebied contact op met de KNVB via contact@knvb.nl.

  Perspectief voor het voetbal

  Met de aankondiging van de KNVB Regiocup willen we zowel verenigingen als voetballers een vooruitzicht bieden. Want ondanks dat de exacte startdatum afhankelijk blijft van de geldende maatregelen, er komen hopelijk weer wedstrijden aan in de mooiste periode van het jaar!

  https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/62872/voorbereiding-regiocup-volle-gang