• Beregeningsverbod

  Beste sporter,

  De natuurgras sportvelden zijn momenteel vrij hard en dor. Vanwege het droge weer snakken de velden naar water. Toch is beregenen helaas niet toegestaan.

  Verbod tot in ieder geval 1 juni

  Er is een beregeningsverbod tot in ieder geval 1 juni voor grasland. Dit geldt dus ook voor sportvelden. Dit is besloten door de Waterschappen vanwege de lage grondwaterstanden. In mei zullen de Waterschappen een beslissing maken voor de periode na 1 juni.

  Jaarlijks onderhoud

  Er zijn vaste huurders die de velden al beschikbaar hebben gesteld voor het jaarlijks groot onderhoud. Dit onderhoud wordt uitgesteld in de hoop dat beregenen na 1 juni wel weer is toegestaan.

  Andere locaties
  Mogelijk zie je dat er op andere locaties wel beregend wordt. Dit zijn locaties, sectoren of gewassen die buiten het verbod vallen, die leidingwater gebruiken of waarbij sprake is van ontheffing. Het kan ook zijn dat op sommige plekken men in overtreding is wat kan leiden tot het intrekken van de vergunning. Dit willen we natuurlijk niet riskeren.  

  Wij hopen op jullie begrip.