• Pandemie maatregelen

  De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard. De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn. Een harde klap voor onze sport, maar samen met andere verenigingen zullen wij wederom onze verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.

  De onderstaande corona regels zijn van kracht zijn:

  • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • In de kantine en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht. Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties (incl de kantine) dicht zijn.
  • Wedstrijden die te laat aanvangen, dienen in overleg met de tegenstander te worden vervroegd.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.

  Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

  Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen. De KNVB neemt zo snel mogelijk een besluit over de voortgang van de competities voor de komende weken en informeert dan alle verenigingen en scheidsrechters. Kijk dan ook op www.knvb.nl.

  Binnen onze vereniging zijn inmiddels al initiatieven genomen om de jeugdleden in de middaguren tot 16.45 uur, trainingen aan te bieden. Nadere informatie hierover volgt via de jeugdcommissie en leiders. Indien de KNVB besluit tot het stilleggen van competities, gaan op zaterdag en zondag trainingen en onderlinge wedstrijden plaatsvinden. Wij hopen iedereen op korte termijn hierover te kunnen informeren.