• WK Agility Duitse Herdershonden

    Afgelopen weekend werd het wereldkampioenschap Agility voor herdershonden op ons sportcomplex gehouden. Door Covid19 restricties kwamen de deelnemers voornamelijk uit Europa: o.a. België, Duitsland, Frankrijk, Italië, UK, Finland en Estland. In totaal namen 70 honden in diverse klassen en twee parcoursen deel. Op zondag was de finaledag met 20 honden. Helaas werkte het weer niet mee en viel hierdoor de publieke belangstelling tegen. Jammer, want honden en begeleiders hadden het prima naar hun zin - en legden het wedstrijdparcours met grote snelheid af.

    De meeste individuele prijzen gingen naar Duitse deelnemers, terwijl België het teamklassement won. Na afloop was er lof voor de organisatie van de VDH, alsmede voor onze eigen horeca en ondersteunende medewerkers. Dank ook aan de leden van Willem II voor jullie medewerking en begrip: alle thuiswedstrijden moesten worden omgezet, of worden op een andere datum gespeeld, het verzamelen vooraf kon niet op het eigen sportcomplex, etc. Volgende week is alles weer normaal en kunnen we allemaal weer terecht op het Noorderpark: voor trainingen en wedstrijden. Tot dan!