• WK Agility 2021

    Het Wereld Kampioenschap (WK) Agility voor Duitse Herdershonden zal van 30 september tot en met 3 oktober 2021, op ons sportcomplex worden gehouden. Organisator is de VDH: de Vereniging Duitse Herdershonden. Behendigheid (ook wel agility genoemd) is een hondensport waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt, vergelijkbaar met een jumping in de paardensport. De behendigheidsport is voor veel honden en hun baas een vrijetijdsbesteding. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde. De hindernissen doen beroep op zowel de snelheid, als op het atletisch vermogen van de hond. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd. In 2017 werd het evenement ook in Tilburg georganiseerd. Toen werden de wedstrijden in het Willem II stadion gehouden, nu dus bij ons op het complex.

    Dit heeft een aantal consequenties: door het groot aantal deelnemers is tijdens deze week op ons complex bijna geen parkeergelegenheid en zijn slechts enkele velden beschikbaar. De trainingen verlopen volgens een aangepast schema. Dit zal via de trainers bekend worden gemaakt. De voetbalwedstrijden in het weekend van 2 en 3 oktober dienen allemaal “uit” te worden gespeeld, of worden verzet naar een andere datum. Verzamelen voorafgaand aan de wedstrijden, kan alleen buiten de poort van ons sportcomplex plaatsvinden. Adviezen en nadere informatie hierover volgen eveneens via de leiders/trainers van de jeugd- en seniorenteams.

    Wij vertrouwen op ieders begrip en medewerking bij dit unieke evenement.

    Namens het bestuur, René Wesdorp - voorzitter