• Nacompetitie Riel Willem II

Verslag donderdag 26 mei

Na het gelijkspel in de thuiswedstrijd, trad Willem II aan voor de beslissende wedstrijd tegen Riel. De supporters van de thuisploeg zorgen voor een mooie enthourage. Toen de kruitdampen van het vuurwerk waren opgetrokken, kon de wedstrijd beginnen. In het begin was spel zeer onrustig. Riel was de betere ploeg en kreeg wat kansjes. Die werden echter vakkundig onschadelijk gemaakt door onze keeper Mutlu. Daarna trok zondag 1 het initiatief naar zich toe. Ondanks dit veldoverwicht, was het Riel dat de score opende en, na nog een verdedigingsfoutje, zelfs met een 2-0 voorsprong ging rusten.
    Na de rust gooide trainer Mustafa Demirtas zijn ploeg om en ging Willem II vol op de aanval spelen. Dit resulteerde al direct in een grote kans, die door de keeper van Riel nog net kon worden gepareerd. Willem II zette Riel onder druk en kreeg steeds meer kansen. De thuisploeg kon alleen met lange halen naar voren nog wat uit de verdrukking komen. De aansluitingstreffter viel 2-1 en uiteindelijk ook de gelijkmaker 2-2. Juist op het moment dat iedereen zich opmaakte voor een verlenging, maakt Riel uit een spaarzame aanval in de 96e minuut de winnende treffer, 3-2. Een enorme deceptie want zelfs de Rielenaren gaven na afloop toe dat Willem II de betere ploeg was geweest. Er blijft nog steeds uitzicht op handhaving in de 4e klasse: in de verliezersronde staan komende weekenden staan nog 2 wedstrijden tegen TVC Breda op het programma. Kom dus onze ploeg supporteren op zondag 29 mei en 5 juni !!