• KNVB app en verplichting doorgeven E-mail aan ledenadministratie

     

    De Voetbal.nl app, live & kicking 

    De nieuwe Voetbal.nl app gaat online in week 34 (tussen 22 en 25 augustus). En vanaf dat moment kunnen alle voetballiefhebbers met de nieuwe app aan de slag. Uitslagen, standen, programma’s, kleedkamerindelingen en nog veel meer. We beseffen dat het uitbrengen van de nieuwe Voetbal.nl app langer heeft geduurd dan gepland, maar we rekenen erop dat jullie blij worden van het resultaat. Voor iedereen een begin van een toekomst met veel mooie ontwikkelingen. 

    De app begint bij het inloggen

    Alle leden en toeschouwers van jouw voetbalvereniging kunnen gebruik maken van de Voetbal.nl app. Om je leden al meteen vanaf de start goed verder te helpen, beginnen we bij het begin: het inloggen in de app. Inloggen in de app doe je met je e-mailadres. Het e-mailadres wat de leden hiervoor gebruiken moet overeenkomen met e-mailadres zoals bij de vereniging geregistreerd staat.

    Stap 1; Zorg er als club allereerst voor dat bij alle leden een actueel e-mailadres staat vastgelegd.

    Stap 2; Laat de leden vervolgens via mail weten dat er een nieuwe versie van de Voetbal.nl app komt en dat ze voor hun persoonlijke programma met het e-mailadres waarop ze de mail ontvangen, in de app kunnen inloggen. Het mailen van al je leden kun je heel eenvoudig in 1 keer vanuit Sportlink Club doen. Om je te helpen bij deze mail, hebben we al een opzetje gemaakt.

    Loggen leden niet in met het e-mailadres dat bekend is bij de club, dan worden deze leden als ‘toeschouwer’ gezien en is er voor hen in de app dus geen directe link met de club. Leuke en vooral nuttige functies in de app zoals je aanwezigheid bij wedstrijden en een rijschema worden dan niet getoond. Adviseer je leden daarom om in te loggen met het e-mailadres dat bij de club staat geregistreerd. Ouders, opa’s en oma’s kunnen uiteraard ook gebruik maken de Voetbal.nl app en zo onder andere hun favoriete spelers, teams en clubs volgen. 


    KNVB Wedstrijdzaken app

    Naast de nieuwe Voetbal.nl app, kan iedere voetballiefhebber ook gebruik maken van de KNVB Wedstrijdzaken app. We stellen bewust dat ze het kunnen gebruiken. De Wedstrijdzaken app is vooral bedoeld voor die personen die een officiƫle rol hebben bij een wedstrijd en het wedstrijdformulier. Denk aan bijvoorbeeld scheidsrechters, aanvoerders, leiders en wedstrijdsecretarissen.
     
    Leden van je vereniging loggen met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord in deze app in die ze ook gebruiken voor de Voetbal.nl app. Een ‘single account’ noemen we dat. Om een misverstandje te voorkomen; sommige clubs hebben het idee dat ieder lid deze app moet downloaden omdat men anders niet speelgerechtigd is. Dit is niet het geval, ook zonder de app mag men uiteraard gewoon lekker voetballen.